Baconsurrete kyllingfileter med eple og potet i form
Ingredienser:
4 stk store kyllingfileter
8 skiver bacon
500 gr små poteter – delt i to
2 stk rød løk i båter
2 stk epler i båter
Olivenolje
Smør eller olje til steking
2 ss pinjekjerner
Salt og nykvernet pepper
Frisk timian
Balsamicosaus:
1 dl hvitivn
1 dl balsamicoeddik
1 ts honning
2 ss usaltet godt smør
Salt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte:
Legg de delte potetene i en stor ildfast form. Ringle over litt olivenolje og bland slik at alle potetene blir dekket, krydre med salt og pepper, stekes ved 225 grader (varmluft), midt i ovnen i ca 20 minutter til nesten møre.
Del filetene i to på tvers, krydre nykvernet pepper og ørlite salt. Surr en skive bacon rundt hver bit, stikk en smakfri tannpirker i hver skjøt. Stek på middels varme, på alle sider, til baconet er gyllent.
Fres rødløk i smør eller olje til blank, tilsett eplebåtene etter et par minutter og la de surre med.
Fordel kyllingbiter og grønnsaker over potetene, dryss over pinjekjerner, litt frisk timian og litt mer nykvernet pepper, senk temperaturen til 200 grader og stek videre til kyllingen er gjennomstekt, ca 10-15 minutter.
Kok opp hvitvin og balsamico eddik og kok inn til halv mengde, ha i honning, og pisk inn smøret litt etter litt, smak til med salt og nykvernet pepper. Sausen må ikke koke etter at smøret er pisket i – kun holdes varm.
God forberedelse her kan gi deg maksimal tid med gjestene. Tips; gjør klar formen med poteter, ha bacon rundt kyllingfiletene og del opp rødløken. Innkokingen av sausen til halv mengde kan også gjøres i god tid. Dermed er det kun oppdeling av epler og steking av kyllingfiletene og siste finishen på sausen som gjenstår.
Vinanbefaling:
Fransk hvitvin: Clerget Bourgogne Chardonnay 2015
For mer informasjon, klikk her.